7 Tem 2015

Favorinin Favorisi Mac Allıklarım - Dainty

Merhabalar;

Bugünkü yazımda sizlere MAC Mineralize Blush serisinden sahip olduğum tek allık olan Dainty'den bahsedeceğim. MAC bu seriyi internet sitesinde "Transparan ve hafif bir uygulama yapmak için fırınlanmış minerallerin inceltilip pudra haline getirilmesi sayesinde oluşturulmuştur. Renk hafif bir şekilde yoğunlaşır. Ağırlık hissi yaratmadan kat kat sürülebilir. Elmacık kemiklerini ışıltılı sedefli bir ışıltıyla vurgular ve örter." şeklinde tanımlamış. Ben de bu tanıma katılıyorum, gerçekten de rengini istediğim ölçüde ayarlayabiliyorum ve bunu yaparken kat kat sürdüğüm zamanlarda bile yanaklar "Ben buradayım, bana bak." diye bağırmıyor.

Transparan kavramı da göreceli tabii, ben ilk okuduğumda renk verişinin azlığından bahsettiğini sanıp "Yok öyle bir şey." diye kendimce çıkışmıştım ancak sonradan kavrayabildim demek istediklerini; hani pudra-toz ürünlerin ortak bir sorunu vardır, iyice dağıtmazsan, hafif hafif uygulamazsan toz toz durur, kendini belli eder, cakey görünüm dedikleri sorunla karşılaşılır ya, bu sorunlar Dainty'de yaşanmıyor çünkü yapısı yarı şeffaf gibi, renk verişi yeterince iyi ancak allığı sürdüğünde sanki sonradan boyanmış değil de kendiliğinden o renkmiş gibi duruyor yanaklar. Sanırım kullandığım en doğal görünüm sağlayan ışıltılı allık Dainty. Son zamanlarda mat allıkları daha çok seviyor olmama rağmen, Dainty'nin ışıltıları beni rahatsız etmeyecek kadar uygun ölçüde olduğundan rahatça kullanabiliyorum. Serinin diğer renklerinde de gözüm var, bir gün onları da burada yazacağım umarım.

Benim sarı alt tonlu, buğday tenimde (cilt tonumun MAC'te karşılığı NC20) 1-2 fırça darbesiyle başarılı bir pembelik sağlıyor, benden daha koyu tonlu ciltlere de bu allığın çok yakışacağını düşünüyorum, istenilen oranda artırılabiliyor rengin koyuluğu çünkü. Kötü diye tanımlayabileceğim tek özelliği yumuşak kıllı fırçalarla uygulamazsam biraz tozlaşabiliyor olması, Real Techniques allık fırçasıyla uygulamaya başlayınca bu sorun minimuma indi ama. MAC pudra allıklar 6 gram, mineralize allıklar ise 3,5 gram buna rağmen fiyatı daha yüksek, 75 TL.
MAC allıklar piyasadaki bir çok markaya göre daha pahalı, ancak bu ürünleri bitirmenin çok çok uzun zaman aldığını, o paranın hakkını yıllarca vereceğini de unutmamak gerek. MAC pudra yapılı allıkların raf ömürleri 36 ay diye biliyorum, ama ben direkt ciltle temas etmeyen toz yapıda ürünleri çok yanlış olsa da değil 3, 5 sene bile kullanıyorum yapısında, kokusunda herhangi bir bozulma hissetmezsem. Nemlendirici, baz, fondoten uygulayıp sonra allık sürülüyorum, tenime doğrudan temas etmesi pek mümkün değil. Ancak tabii ki bu çok çok yanlış ve asla tavsiye etmiyorum. Belirtilen son kullanma tarihi geçmiş herhangi bir ürünü lütfen kullanmayınız.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

2 Tem 2015

Maybelline BB Krem

MAYBELLİNE DREAM FRESH BB CREAM


Sonunda bu ürüne de şans verme sırası geldi! Uzun zamandan beri makyaj dolabımda bir köşede duruyordu yaz için kullanılmayı bekleyenler köşesindeydi. Havalar çok ısındı bu aralar kullanalım dedim.

Anneler günü indiriminden almıştım yanlış hatırlamıyorsam, sırf merakıma yenilmiştim kabul ediyorum :)

Çok fazla bb cream kullanan ve tercih eden bir insan değilim ben genelde yüz ürünlerinde kapatıcılıktan yanayım ama bu yazın sıcağında fondoten hiç çekilmiyor ondan dolayı bende daha hafif yapıda ürünlere yöneldim. Bu da onlardan bir tanesi.

* Benim rengim light en uygun olan renk buydu bir açık tonu daha vardı fair horlak olma olasılığım çok yüksekti:)  Ben de light tonunu tercih etmiştim medium olan bana çok pembe alt tonlu pembe alt tonluysanız onada bakabilirsiniz tabi.

* Yazın spf li ürünler kullanmayı seviyorum spf 30 olması benim için gayet güzel.

* En sevdiğim yanı sürdüğünüz zaman yüzünüzde kalıp gibi durmaması böyle doğal bir ışıltısı var ama yağlı ciltliyseniz mutlaka pudrayla sabitlemiz gerek.

* Çok fazla kapatıcılığı yok sadece cilt tonunuzu eşitliyor.

* Ben herhangi bir sivilce sorunuyla karşılaşmadım.

*S evmediğim özelliği uzun süre cildinizde kalmıyor sanki akşama doğru yüzümde hiç bir şey yokmuş gibi hissediyorum.

Yaz için kullanışlı ve hafif ürün arayanlara tavsiye edilir.



Mehmet Öz'den Ağrı dindirici 5 doğal yöntem

Kronik ağrı kesici ilaçlar enerjinizi mi düşürüyor? İlaç kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, reçeteniz hazır. İşte mutlu, sağlıklı ve ağrısız b...