12 Eyl 2015

Lorac Pro Palette İncelemesi

Merhaba,

Yaklaşık 2 ay sabırsızlıkla benim olmasını beklediğim Lorac Pro Palette 2 hafta önce elime ulaştı, 2 haftadır da kendisiyle çılgınlarca aşk yaşıyoruz.

Lorac Pro Palette İncelemesi
Büyütmek için Tıklayabilirsiniz.


Hem gündüz hem de gece/özel gün makyajları için çeşitli kombinler yapılabilecek doğal tonlarda 8'i mat, 8'i ışıltılı 16 far ve mini boy Behind The Scenes Eye Primer (5.5gram) içeren bu palet, totalde 8,8 gram (her bir far 0,55 gram) ve 42 Dolar. (Kendi internet sitesine göre asıl değeri 110 Dolar'mış.)


Paletteki üst sırada mat farlar, alt sırada ise ışıltılılar var, bu dizayn hoşuma gitti. Çok da hafif, çantada taşımak için çok ideal ancak kapağı mıknatıslı olduğu için çantada açılma riski var tabii.
Hepsi iyi hoş da ambalajında sevmediğim şey leke tutan siyah kartonumsu yapıda olması, daha farları sadece swatchlarken sağına soluna bulaştırdım bile.



White: Mat beyaz, resmen tebeşir beyazı, yapısı da biraz tebeşirimsi, mat beyaz farı neredeyse hiç kullanmam, belki başka farlarla karıştırarak kullanabilirim, bilemiyorum. Palette olmasa da olurdu bana göre.

Cream: Mat açık bej, hatta çok hafif pembelik içeriyor bence. Kaş altlarımı aydınlatmak için bayılarak kullanacağım bir renk.

Taupe: Açık-orta koyulukta çok güzel bir mat boz kahverengi (ya da mantar/köstebek - taupe rengi) yapısı ve renk verişi bence başarılı.

Lt. Pink: (Light Pink) Çok çok açık mat pembe, tıpkı White gibi hiç kullanmayacağım yapıda, palet bu ikisi olmadan 14  fardan oluşabilirdi bana göre. (White, Cream ve Lt. Pink renk olarak benim teminde çok farklı durmuyorlar ancak yapıları itibariyle White ve Lt. Pink çok kullanışsız geldi bana, Cream ise kullanılabilecek yapıda.)

Mauve: Mat orta tonlu leylak rengi mi desem açık lila-gül kurusu mu desem bilemediğim güzel bir pembe tonu, Naked3 paletteki ışıltılı leylak tonlarıyla da kullanabileceğim için bu tonda mat bir farım olduğu için sevimdim.

Sable: Orta koyulukta mat bir kahverengi, kahve farların fazlası göz çıkarmaz.

Espresso: Mat koyu kahve, sanki içinde mürdüm ya da bordoluk barındırıyormuş gibi geliyor bana, renk verişi çok başarılı ama birazcık dökülme yapıyor.

Black: Paletteki son mat far. Mat siyah ama öyle simsiyah olan siyahlardan değil, daha çok MAC Carbon gibi bir siyah, hatta koyu gri de diyebilirim, renk verişi idare eder ölçüde, adını da keşke Black değil de Gray filan koysalardı daha uygun olurdu. Ama zaten benim far olarak kullanabileceğim en koyu siyah bu tonlar, kullanım açısından bir sıkıntı çekmeyeceğim, ama adına taktım, neden Black?

Nude: Paletin ilk ışıltılı farı muhteşem bir bej-şampanya rengi, renk verişi çok başarılı, yapısı da çok hoş, o kadar kolay renk veriyor ki ciltte kayıp gidiyor sanki.

Champagne: Açık pembe-şampanya rengi. Nude'a çok benziyor, sadece birazcık daha pembesi. Yine çok güzel bir renk, pigmentasyonunu ve yapısını da çok beğendim.

Gold: Koyu altın rengi ya da açık-orta tonlu bakır diye tanımlayabilirim, bir hayli metalik, inanılmaz yumuşak bir yapısı var, uygulaması o kadar kolay ve güzel ki... Renk verişi de muhteşem. Bayıldım.

Light Bronze: Tarif etmekte çok zorlanıyorum bu rengi, sanki çok açık şeftalimsi bej gibi bir renk. Anlatmada başarısız olsam da renk muhteşem, pigmentasyonu da çok güzel ama birazcık toz toz oluyor.

Pewter: Nasıl tarif edeceğimi bilmediğim bir renk daha, aslında ambalajından bakıldığında ya da parmaklarımın ucunda renk bir tür açık bronz kahve gibi ama elimin üzerine yaydığımda daha taupe'umsu bir renge dönüşüyor. Renk verişi çok iyi ancak çok fazla dökülüyor göz altlarına, göz kapağıma uygularken farın yarısı yanaklarıma kadar döküldü, çok dikkatli uygulamak gerekiyor aski halde tüm cilt makyajını sıfırdan yapmak gerekebilir.

Garnet: Kırmızı - bakır kahve diye tarif edebileceğim müthiş bir renk. Yapısı ve renk verişi de çok başarılı. Garnet Grena/Lal Taşı demekmiş bu arada, kırmızı tonlarında bir taş.

Deep Purple: Ambalajından bakıldığında içinde minicik altın-mor simler var ancak tende o simler sanki hafif altın yansımalara dönüşüyor, güzel bir mor rengi. Yapısı, uygulaması, pigmentasyonu çok başarılı.

Slate: Bir tür metalik grimsi-mavi. Slate'in kelime anlamı arduaz/arduvaz demekmiş, arduvaz ise bir tür kayaçmış genelde çatı kaplamada kullanılırmış. Gereksiz bir ton bilgi ama görsellere baktım, hakikaten mavimsi grimsi taşlar, zaten arduvaz grisi ya da arduvaz mavisi diye geçermiş bu renk de. Neyse, farın pigmentasyonu ve yapısı çok güzel.

Paletteki ışıltılı farlar mat farlara göre çok daha başarılılar, bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı tabii, ben 8 mat far için istemiştim aslında bu paleti çünkü, ancak ışıltılı farlar o kadar güzeller ki o iki hiç kullanmayacağım mat farın eksikliğini hissettirmediler bana.

Farların miktarı az, MAC farların üçte biri kadar her bir far, zaten bu haliyle bile bitirmem pek mümkün değil.

Lorac Pro Palette'i Naked ve Naked2 ile karşılaştırıyorlar, Naked2 ile resmen aynı olan birkaç far var bu palette,  yani elinizde hali hazırda Naked ve/veya Naked2 varsa Lorac Pro Palette çok da gerekli değil; ha zaten onlar olmasa da çok gerekli değil, eminim hepimizin elinde bu tonlarda bir çuval dolusu far vardır zaten. Ama kullanabileceğim 6 mat ve 8 ışıltılı farın tek bir palette olması beni hala cezbediyor.

Özetle; pek mutluyum bu paletle.

Sevgiler,

1 yorum:

  1. Güle güle Kullan canım ben primerinı merak ediyorum ondan memnun musun?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Mehmet Öz'den Ağrı dindirici 5 doğal yöntem

Kronik ağrı kesici ilaçlar enerjinizi mi düşürüyor? İlaç kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, reçeteniz hazır. İşte mutlu, sağlıklı ve ağrısız b...