11 Eyl 2015

Ceradolin Losyon

Bu aralar favori nemlendiricim Ceradolin losyon. Ceradolin losyon eczanelerde satılan bir ürün. Seramid, hyaluronik asit, shea yağı, e vitamini, dimetikon ve gliserin içerdiği yazıyor ürün tanıtımında. Tek tek bu maddelerin ne işe yaradığına bakarsak;

Seramid: Cildin nem tutmasına yardımcı olan ve cilt bariyerini güçlendiren bir madde.

Hyaluronik asit: Cilt için çok önemli bir madde, cildimizin diriliğini, hacmini veren bir madde diyebiliriz. Ama dışarıdan sürdüğümüz hyaluronik asidin kırışıklık giderme etkisi yok iddia edildiği gibi, çünkü hyaluronik asit gözeneklerden geçemeyecek kadar büyük yapıda bir madde. Ama ne gibi yararı var derseniz, dışarıdan sürülünce cildin nemini kaybetmesini engelleyen ve bariyerini koruyan bir yapısı var.

Skualen: Antioksidan ve nemlendirici özelliği bulunan bir madde.

Shea yağı: Nemlendirici ve ciddi antioksidan özelliği bulunan ve hatta ciltteki lekelere iyi geldiği bile iddia edilen bir madde. Açıkçası bu üründeki beni en korkutan maddeydi çünkü içerik listesinin en başlarında ve gözenek tıkama ihtimali beni korkuttu. Shea yağı ile ilgili farklı yerlerde farklı yazılar gördüm.Kimi gözenek tıkayabilir derken kimi tıkamayacağından bahsetmiş.Aslında daha güvendiğim yerlerde gözenek tıkamadan bahsetmemiş ve bende de böyle bir duruma sebebiyet vermedi.

Dimetikon: Silikon türevi. Cilde ipeksi hissi veriyor.

E vitamini: Antioksidan bir vitamin.

Gliserin: Cildi nemlendiren bir madde.

Aslında bu ürünün e vitamini ve seramid içeriği az, çünkü listenin sonunda yer alıyor bu maddeler. Silikon içeriği ise fazla değil, yani silikon dolu değil diyebilirim, gerektiği kadar var, dimetikon de ortalarda yer alıyor çünkü. Bunun dışında da içerdiği cilde yararlı maddeler mevcut.

Ceradolin Losyon


Bu kadar içerikten bahsettikten sonra biraz da sevme nedenlerime gelelim.

Sevdim çünkü içeriğini beğendim, nemlendirmek üzerine kurulmuş, cildi güçlendirecek, antioksidan içeriği de olan bir nemlendirici bu. Losyonu yağlı ve karma ciltlere uygun, krem olanı da var. Parfümlü ve parfümsüz seçenekleri var. Bendeki parfümlü maalesef, gözden kaçırarak almışım. Üzerinde üretim ve son kullanma tarih yazıyor, 200 ml'si 30 tl. Yüze de uygun, vücuda da, hijyenik pompalı bir ambalajı var, şişesi şeffaf değil opak, yani ışık geçirmiyor.Bütün bunlar zaten başta bende bir sempati uyandırıyor.:)

Kremini bilmiyorum, losyonunu kullandığım için losyonundan bahsedeceğim. Hafif, losyon tarzı bir yapısı var. Kolayca sürülüyor, kolayca emiliyor.Cildi çok güzel nemlendiriyor. Sürdükten sonra cildimin ferahladığını hissediyorum, cildimde yağ bırakmıyor ama nemli bırakıyor. Aşırı yağlı bir cildiniz varsa daha matlaştırıcı nemlendiricilere yönlenmeniz daha uygun olabilir çünkü bu ürün böyle birşey vaat etmiyor, yani yağlanmayı kontrol altına alma gibi bir özelliği yok.

Kısacası nemlendiricimi çok severek kullanıyorum ve Ceradolin nemlendiricilerden denemenizi tavsiye ediyorum. Uygun fiyata, güzel bir ürüne sahip olduğum için mutluyum. 150tlye satılıp, hiçbir özelliği olmayan nemlendiricilerden yüz kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim.:)

Kadınlar kulübü ve ekşi'de kullananların yorumlarına da göz gezdirmeyi unutmayın. Siz de bu gönderiye ürün hakkında yorum yapabilirseniz kullanacaklara yardımcı olabilirsiniz.

Ceradolin losyon hidro, lipo hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

3 yorum:

  1. 4 haftadır düzenli olarak kullanıyorum. Çok memnunum. Paketim bitmek üzere olduğundan geçen gün eczaneme uğradım, ellerinde kalmamış. İnternetten sipariş vereyim dedim, ona da verme dedi. Ne yapmalıyım acaba bu konuda?

    YanıtlaSil
  2. İnternette güvenilir sitelerden temin edilebilir bence.

    YanıtlaSil
  3. mrb ben de saf skualen kullanmaya başladım. soğuk sıkım zeytinyağından çıkarılıyormuş. Hiçbir katkı maddesi yok. Tam bir nemlendirici diyebilirim. Skualeni araştırınca faydalarına inanamayacaksınız. Ben doa kozmetikten alıyorum.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Mehmet Öz'den Ağrı dindirici 5 doğal yöntem

Kronik ağrı kesici ilaçlar enerjinizi mi düşürüyor? İlaç kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, reçeteniz hazır. İşte mutlu, sağlıklı ve ağrısız b...