20 Eyl 2015

Klorane Kuru Şampuan

Bu yazımda favori kuru şampuanım Klorane'den bahsetmek istiyorum.

Öncelikle duymamış olanlar için kuru şampuanlar; saçlarını sık yıkamaya imkanı bulamayan bireyler için, örneğin sık nöbet tutan doktorlar ya da tıp öğrencileri gibi (yazar burada kendini işaret etmekte adeta!), ya da yatakta uzun süre yatması gereken hastalar için üretilmiş susuz kullanılan bir tür şampuan. Piyasada sıklıkla sprey şeklinde olanları var, Lush markasının ise toz şeklinde olan ama benim pek rahat kullanamadığım bir örneği de mevcut.


Klorane Kuru Şampuan


Saçları her gün yıkamak saç derisinin yağ dengesini bozabileceğinden, pek önerilmiyor ama gelgelim yağlı saçlarla gezmekte pek zarif değil, bu noktada kuru şampuanlar devreye giriyorlar.

Denediklerim arasında en başarılı bulduğum ise Klorane markasına ait.

Klorane bir Fransız markası ve ülkemizde eczanelerde ya da dermokozmetik ürünleri satan internet sitelerinde satılmakta. İçerisinde yumuşatıcı ve koruyucu yulaf ekstresi, siklodekstrinler ve yağ emme özelliğine sahip polisakkaritler var ve böylelikle saçları su olmadan bir nebze de olsa temizlemeye yarıyor.

Piyasadaki çoğu kuru şampuan yağı emmesine rağmen saçta o temizlik hissi olmuyor, görüntü güzel bile olsa insan kendini rahatsız hissediyor. Klorane bu noktada benim gönlümü fethetti çünkü temizlik hissi de veriyor.

Kullanımı da iyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 30 cm uzaklıktan saç dibine püskürtme şeklinde, 2 dakika saçımızla maddeyi baş başa bıraktıktan sonra da tarıyoruz. İlk sıkıldığında saçta beyazımsı bir renk oluyor ama tarayınca bu geçiyor. Temiz güzel bir kokusu var, ağır parfümlü bir kokusu olmaması benim için büyük bir artı.

Çok severek kullanıyorum ama 150 ml olmasına rağmen biraz çabuk bitiyor maalesef.

Bu arada saça gerçekten hacim katıyor, eğer saçlarınızın yoğun olmadığından şikayetçiyseniz kuru şampuanları sadece yağı emmesi için değil hacim vermesi için de kullanabilirsiniz.

Klorane kuru şampuan'ın Türkiye'de nerede satıldığını, aldıkları fiyatı kullananlar yorumları ile paylaşırlarsa da cok sevinirim. :)

Bir başka yazıda buluşmak üzere.

2 yorum:

  1. çok merak ettim canım nedemek isterim türkiye de bulabilirim miyim acaba kanalına abone olmak istedim ama linki göremedim seni kanalıma beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Abonelik eklentisini ekledim, seni de takip ettim :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Mehmet Öz'den Ağrı dindirici 5 doğal yöntem

Kronik ağrı kesici ilaçlar enerjinizi mi düşürüyor? İlaç kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, reçeteniz hazır. İşte mutlu, sağlıklı ve ağrısız b...