14 Eki 2014

Yves Rocher Parfums

Yves Rocher Parfums

Jardin des Nymphes


"Jardin des Nymphes" cok begendim, kokusunu tarif edemiyorum ama tatli ve tam yazlik ve sisesi harika degilmi? Galiba sadece kisa bir süre satilacakmis, Limited Edition´mis?

"Pomme de Reinette" henüz 2 yasinda bir kiz cocuguna hediye olarak aldim, duydumki annesinin pahali parfümünü sIka sIka bitirmis ve zaten hediye alacaktim, buda cocuk parfümü oldugu icin hosuma gitti : )

"Evidence Homme Green" Bu koku´yuda hediye olarak aldigim icin üc tane aldim, güzel bir yaz kokusu erkekler icin, YR magazasina gidince bir koklayin isterseniz, bence yazin kullanmak icin birebir bir koku.

Evidence Homme Green


Manhattan Quick Dry 60 seconds 59G

 Manhattan Quick Dry 60 seconds 59G

Bu Oje´yi kücük erkek kardesim hediye etti, kendi secmis magazada ve ben ondan böyle birsey beklemedigim icin cok sasirdim : )
Kendimde pembeyle pek alakam yok normalde, heleki oje konusunda, ama bu oje bana bu tavrimi birdaha düsündürdü.
Müthis cabuk kuruyor, seche vite´e bile gerek kalmiyor.
Rengi cok güzel parliyor ve üc gün duruyor tirnaklarda.

- Aslinda türkiyede flormar ojeleri depolamayi düsünüyorum.
Bu arada okudumki avustralya´dada flormar satilmaya baslamis, cok sevindim, dünyanin her yerine yayilan türk kozmetik markasi : ) -

Manhattan´dan bir pembe oje daha alacagim kesinlikle.
Bu markadan hic baska ürünüm yok, bu´da degismeli : )

Balea Clear- up Strips

Bu burun- cene- alin bantlari ciktigindan berli- yani senelerdir- her türlü markadan almisimdir ve hic bir kere memnun kaldigimi hatirlamiyorum : D
Nedense hic umudum kirilmadan "belki bu marka ise yarar" diye bu senede kandim ve Baleanin bantlarini denedim.

Burnumun üstünde böyle seyrek sekilde - ama yinede rahatsiz edici benim icin- kücük kahverengi noktalar olusuyor ve bandi nemli burnuma yapistiriyorum ve ~10 dakika sonra kurudugu zaman yavasca cikartiyorum- sonuc? Hic : )

Baskalari cok memnun ve siyah noktalarla dolu bantlar gösteriyorlar internetde- iyyyy- ama sanirim benimkiler daha mi derinde, anlamadim gitti. Bilerek birdaha almam demiyorum, baska bir marka belki daha iyisini cikartir kim bilir?

Ya bu burun üstündeki noktalara karsi hic iyi bir ürün varmi piyasada bilen söylesin noluur..

Sonbahar Makyaji

Sonbaharla beraber yesil yapraklar yerini sari yapraklara,yaz  renkleri kahverenginin tonlarina teslim etti.

Bu mevsimde dogayla beraber kahverengi ve tonlarini cok kullaniriz. Hem cok dogal hem de her kahve tonu kiyafetinize yakisacak bir makyajimi sizlerle paylasiyorum. Günlük olarak cok kullandigim bir göz makyajidir. Hafif, dikkat cekmeyen  dogal ama bakimli görünmek isteyenlere göre cok ideal.Renkli gözlerde göz rengini ortaya cikartan, siyah ve kahverengi gözlerde ise derin bir bakis yaratan bir makyajdir, siddetle tavsiye ederim.


Kullandigim makyaj ürünlerine gelince kahverengi tonlarini FLORMAR in 4lü TERRACOTTA paletini kullaniyorum. Koyu kahve tonlarini göz kapaginizin arasina, acik tonlari da kas altina uyguladiginizda bugulu ve dogal gözlere sahip olabilirsiniz. Göz altina kirpik diplerine uygulanan derin mavi bir göz kalemi makyaja renk katicaktir.

Flormar Mat Touch Foundation Swatch

Bu fondötenden swatch istedi, buyur canim : )

Bendeki fondöten M303 Numera, yazin almistim türkiyedeyken, o zaman cildim (cok) daha bronzdu, yazlari Mac´de NC25´im : )

Bu fondöteni cok begenmistim yazin, kapaticiligi yüksek ama yinede dogal duruyor sicakta bile akmiyordu  isiltili ve cok güzel kokuyor rahatlikla tavsiye edebilirim almak isteyenlere : )

Tüyo: Daha Güzel Dudaklar

Kizlar dudaklarima uyguladigim bu tüyo özellikle cok güzel olmak istedigim zamanlar yaptigim birsey cok dogal durdugu icin  gündüzde yapabilirsiniz ama aksamlari bence dahada hos duruyor daha koyu bir ruj sürdügünüzde dudaklariniz dahada ortaya cikiyor.

Yukarda sol´da dudagimin normal hali sagdaki bir mat-crem rengindeki bir göz kalemi benim kullandigim "Marie Christine- Indian Kajal-18" ama örnegin Max Factor´dada benzeri bir göz kalemi gördüm isterseniz bir kapaticiylada yapabilirsiniz ama ozaman o kadar dogal durmuyor.

Bu kalemi dudaginizin etrafina ve az birsey dudaginizin üstündeki kücük cukura gayet bol bir sekilde sürüyorsunuz sonrada parmaginizla "yediriyorsunuz" aninda dudaginiz daha güzel görünecektir! : )

Ortadan sag´daki foto´da sürülmüs hali sagdan ve soldan da dudaklarimin nasil daha parlak gözüktügünü de cektim.

Bu tüyo´yu siz söylemediginiz sürece kimse anlamaz bile cok dogal duruyor! : )

Compeed- Ayakkabi vurmasina cözüm!

Havalar düzeldikce yeni yazlik ayakkabilar, birde tabii corapsiz giymeye basliyoruz ve ayagimizda bazi yerler ayakkabiya sürttükce yara oluyor, sisiyor.
Bunu önlemek icin size Compeed markasindan hem cremini, hemde önlemek icin gec kaldiysaniz bantlarini tavsiye ediyorum.
Krem sag taraftaki stick seklinde, onu sürdükten sonra kesinlikle ayaklarda hicbir yara vs olusmuyor!
Sol taraftada Bantlarin bulundugu kücük kap.
Ben 3 cesit bant -ayagin her bir tarafi icin ayri bantlar var, artik ayanigizda sürekli hangi yer yara oluyorsa ondan alirsiniz- aldim ve hepsini ayni kutucuka koydum , cantamda kalabalik olmasin diye. Cremi sürmeye basladiktan sonra hic lazim olmadi ama : ).
Bantlar böyle sis bir sekilde ve ayaginizdaki yaranin agrisini aliyor üstüne yapistirdiktan sonra, koruyor yara acilmasin diye ve rahatlikla ayakkabi giyebiliyorsunuz.
Cok yapiskan, kesinlikle düsmüyorlar ve renksizler.

Yaz ayakkabilarimizi rahatlikla giyebiliriz artik : )

Mac brulé ve blanc type farlar

Mac brulé ve blanc type farlar

Dogal ve yinede gözlerimin "acik" ve "kendileri gibi, ama daha iyi"gözükmesi icin bu iki fari cok tutuyorum, benim favorilerim : )



 brulé tam benim ten rengimde. Tenim NC20 (kis) ve NC25 (yazin), hatta kisin NC15 e kadari acilabiliyorum. Yani cok cok acik tenliyimdir.



Acile kisin makyajsiz gittigimde- kardesim fenalasmistida gitmistik- doktor bana dönüp : "Kendinizi kötümü hissediyorsunuz yoksa dogal ten renginiz bu mu?" diye soracak kadari acik tenliyimdir yani : )

brulé nekadari dogal duruyorsa, blanc type da okadari "beyaz" bir mat görünüslü oluyor.



Mac farlarin özellikleri, ayni burda ne görüyorsaniz, göz kapagin üstündede renginin öyle olmasi. Pahali olduklari icin baska mat farlarda denedim, ama bu görünümde, kalicilikta ve güzellikte bulamadim. Olmassa olmaz´lar makyaj cantamda. Makeupalley´de bu farlarda 90% veya daha fazla "biterse yeniden alinacak" ürün diye lanse edilmistir. Simdiye kadari ordaki tavsiyelere uyup aldigim her üründen memnun kalmisimdir.

 Yan yana brulé (sol) ve blanc type (sag). All Time Favourites.
Özelliklede calistigim veya is´le alakali cok insan önüne ciktigim günlerde bunlari kullaniyorum. Bilen bilir almanyada öyle fazla boyanani sevmezler, genelde üniverstede kizlarin hic makyaji olmaz. Dogallik burda cok ön siralarda gelir. Makyajli olmayi ama makyajsiz gibi durmayi is günlerinde bu yüzden tercih ediyorum.

Nivea Volume Shine Ultra Glossy

 Nivea Volume Shine Ultra Glossy

Ruj kullanmayi cok severim. Hayatimda gloss cok az kullanmisimdir, ama rujlara bayiliyorum. Niveanin bu ruju ama favorim, Gloss gibi oldugu icin, renkleri süper oldugu icin, bir-iki kere sürdügün zaman sadece biraz renk veriyor, her gün her yerde rahat kullanilabiliyor, bir kac kere dudagin üstünden gectikten sonra daha bir belirtiyor kendini, dozunu ayarlayabilmem cok hosuma gidiyor : )

Garnier Concealer Roll-on

 Garnier Concealer Roll-on

Yaklasik bir senedir nerdeyse her gün bu concealer´i kullaniyorum.
Fondotön kullanmadigim zaman bile dogal duruyor.
Iki ayri rengi var sadece- bir acik ve bir de esmer teni olanlar icin.
Benimkisi acik tenliler icin, Mac´de NC20 yim, yazin NC25, yazinda kisinda rahatlikla kullanabildim cünki ten´e uyum sagliyor, dogal duruyor, hafif bir isilti veriyor ve kirisikliklara oturmuyor. Icinde 15 ml var ve ben hala gecen yaz aldigim kullaniyorum, bir türlü bitmiyor!!
Bitmediginin farkina varinca marketlerde diger concealer´e baktim, cünki normalde benimkiler herzaman cabuk tükenirdi ve gercekten kullandiklarim sadece 3-4-5 ml iceriyorlarmis.

makeupalley´dede cok tavsiye ediliyor, bunu ama bu sefer sonradan gördüm, aceba diger insanlarda benim kadari memnun mu diye baktigimda : )

Gliss Kur Hair repair Oil Nutritive

Gliss Kur Hair repair Oil Nutritive

Kokusu okadari güzelki!! Ve tadida muhtesem, meyveli, sekerli, cok hos : )

Dudakta paril paril pembe parliyor, sanki pembe bir gloss sürmüsüm!

Dudakta cok bir kaliciligi yok, ama Labello oldugu icin hic cekinmeden her yerde cikartip dudagima sürebiliyorum, aynada gerekmiyor ; )

Giorgio Armani - Attitude

Giorgio Armani - Attitude

Esimin bir diger favori parfümünü Armani´den "Attitude".
Iki sene öncede severdi, halada severek kullaniyor.
Kayinbabam türkiyeden bizi ziyarete gelince bu parfümü cok begenmisti ve burdan kendisinede almisti.
Cok kalici ve okadarida güzel ve cezbedici bir kokusu var,
agir degil ama hafif´de degil.
Parfümleri tarif etmek cok zor oluyor, en iyisi kendiniz bir marketde bir koklayin begenecekmisiniz!

Parfümün siseside cooook güzel, sanki zippo- cakmaklari gibi : )

Vichy Purete Thermale 3 in 1/ Mizellen-Technologie

Vichy Purete Thermale 3 in 1/ Mizellen-Technologie

Cildimi temizledikten sonra bu Yüz suyunu pamuga döküp kullaniyorum, geride kalan fondotönüde alsin diye.
Vichy´nin ürünlerini aslinda begenerek kullaniyorum 2011´e girdigimizden berli, ama hal böyleyken yine yeni arayislarin icinde buluyorum kendimi:
Cildimde kücükde olsa sivilceler cikiyor
ve böyle pötür pötür bir hal oluyor.

Bu Thermal-Suyunu cildi hassas ve sivilceyle problemi olmayanlara tavsiye edebilirim,
göz makyajinida cikartiyormus,
benim baska bir göz makyaji cikartma ürünüm oldugu icin o sekilde ama hic kullanmiyorum.

Benim gibi problemli ciltleri olanlar ama bu ürünle mutlu olacagini sanmiyorum..

Rival de Loop Clean&Care Pads

4-5 yildir göz makyajimi cikartmak icin bu islak pamuklari kullaniyorum. Kullanimi cok rahat, gözleri tahris etmiyor,
kutudan cikartip hemen silmeye baslayabiliyorum.
Arada bir baska bir makyaj cikartma losyonu/suyu denemisligim oldu, ama her seferinde favorime geri döndüm.
Özellikle baska markalardan pad´ler de denedim ama hic memnun kalmadim : (
Suya dayanikli makyaji bile cikartiyor.
Eger cok makyaj yaptiysam her gözüme bir tane kullaniyorum, az yaptiysam bir tane yetiyor.
Rossmann marketinde satiliyor, kesin Türkiyedeki Rossmann´lardada vardir, cünki kendi markalari!!

Kutuda 50 tane- 1,29 Euro : )

Nyx The Caribbean Collection- I dream of St. Marteen

Nyx The Caribbean Collection- I dream of St. Marteen

avori Nyx-paletim! Nekadari Mac Quad´imi seviyorsam, okadarida bundan vazgecemiyorum.
Bu Collectiondan 2 palet daha almistim-
I dream of St. Nevis ve Jamaica´ydi galiba-
ama renkleri begenmemistim.
100% kullanmadigim seyleri hic durdurmam,
bende kalabilen bir tek bu palet oldu.
Özellikle sagdan ikinci renge bayiliyorum!

Avène Cold Cream "Hand cream"

Avène Cold Cream "Hand cream"

Bu el cremi hakkinda fazla söz söylememe gerek yok,
gercekten cok iyi nemlendiriyor
ve sürdükten sonra hic yagli bir his birakmiyor
ama gel gelelim tekrar almam
cünki kokusunu hic begenmedim
ve ben ellerime crem sürdükten sonra 
ellerimi koklamayi cok severim : )

Siz hangi el kremini kullaniyorsunuz? 

Diadermine Porenverfeinerer - Gözenek Sikilastirici Krem

Girls sizi Diadermine Gözenek sikilastiriciyla tanistiriyim. Yüzümün bazi yerlerindeki gözeneklerin büyüklügünü her aynaya baktigimda görüyordum. Ve gözüm kozmetik raflarinda dolasirken bu kremi gördüm cildi gerginlestirici ve gözenek sikilastirici bir etkisi varmis.

 Cok ilgimi cekti ise yarayip yaramayacagini merak ettim. Ben bikac aydir kullaniyorum aslinda cok düzenli kullandigim söylenemez ama sanirim ise yariyor.

Gözlemledigim kadariyla krem gözeneklerin icine nüfus ederek bir tabaka olusturuyor ve yag, kir ve makyajin birikmesini önlüyor böylelikle de siyah nokta olusumu engelleniyor ve gözenekler daralip kücük bir izlenim veriyor.

Ambalajin üstünde gösterilen tanim bu, her ciltte ayni etkiyi verir mi bilemiyorum. Yan etkisi falan olmadi emilmesi gayet iyi, hafif, kokusu güzel bir krem.
Kullananlar varsa deneyimlerini bekliyorum.

Zoeva Göz Makyaji

Zoeva Göz Makyaji

Selam kizlar
Vivacigimin Zoeva Far Paleti Postundan sonra bu makyajimi yayinlayacaktim ama yetismedi :( Zoeva nin 88 Ultra Shimmer paletiyle yaptigim bir makyaj ve paletin renklerine örnek olsun diye yayinlayacaktim ama olmadi neyse kismet ;)
Palette en cok sevdigim turuncu tonlariyla yaptigim bu makyajla beraber zoeva nin 12 li allik paletini de sunucam sizlere. Far paletini merak edenler Vivacigimin postlarina bakabilirler ;)






Bu da cok sevdigim Zoeva allik paletim, cok seviyorum pigmentleri harika hatta far paletinden bile
cok daha iyi diyebilirim, özellikle de turuncu tonlarini cok seviyorum, bu paletin adi SUNFLOWER ama icinde hem kahverengi, hem turuncu tonlari, hem de pembe tonlari bulunuyor. Rengarenk her makyaja uygun bir ton mutlaka bulunuyor fiyati da cok uygun 12 renk 12 € civarinda. ;)


Cordes BPO Akne Jel - Gel

Cordes BPO Akne Jel - Gel- Gel

Kizlar bu ürünle sizi tanistirmam gerekiyor,
30 g lik bu ürünü bitirdim
ve rahatlikla söyleyebilirim artik:
bu akne jel gercekten mucize bir ürün!

Bu ürünü sivilce cikacagi zaman bir kulak cöpü ile
sivilcenin tam üstüne uyguladim,
icine masaj yapmiyacakmisiniz
(jel cok fazla etkili oldugu icin masaj yapildiginda cilde zarar verebilirmis)
yani sadece sürüp birakacaksiniz
sonra kurumasini bekliyorsunuz
ve geri yikiyorsunuz.
Isterseniz gece boyuda cildinizde kalabilir,
ama camasirlari ozon degmis gibi aciyormus,
bende yatak yorganlarimi mahvetmemek icin
böyle kurumasini bekleyip yikiyordum.

[Bir kere ama unutmustum yikamayi
ve ben yatmadan önce cildimde kurudugu icin
hic zarar vermemisti yastigima,
ama cildi cok kurutuyor,
tavsiye etmem]

Sivilce cok büyük oldugunda bu
sür- kurusun- yika-tekrar sür
olayini 2-3 kere tekrarliyordum
ama yataga yatmadan önce mutlaka yüzümü yikayip
normal cremlenip yatiyordum.
Bunun sebebi´de:
bu jel cildin sürüldügü yeri felaket kurutuyor,
bunun icin parmaklada sürmüyordum kulak cöpü kullaniyordum,
parmagida kurutuyordur kesin (denemedim),
hatta yüzümü güzelce cremledigim halde yinede ertesi gün
sivilce gitmis oluyordu ama sürdügüm yer soyuluyor
ve kirmizi gözükebiliyordu
ozaman bir parca tesa´yla
(tüyo´sunu vermistim daha önce bir post´da, okuyabilirsiniz)
üstündeki kurulugu soyup cekiyordum,
sonrada oraya önce crem, sonra Vichy dermablend sürüyordum
ve sivilcenin kendisi gittigi icin,
sanki hicbirsey yokmus gibi gözüküyordu : )

Bu jel´i baska markalarda satiyordur mutlaka,
icerigi "Benzoylperoxid"
eczanede ~3-4 Euro´ya satin almistim,
cok tavsiye ederim,
sivilce icin hayatimda tanidigim en etkili ürün,
1-2 günde yok oluyorlar!

Bu BPO ürününün 5% ligi ve 10% ligide varmis,
5 liyi de cilde uyguluyabiliyormusun,
ama acikcasi 3% bile bukadar kuruturken cildi
5% ligi sürmek biraz cesaret ister diyorum,
ama belki yine duramam bir denerim,
zaten basima ne geliyorsa merak´dan geliyor : )
10 % likde vücud´daki (örnegin sirt´daki) sivilceler icinmis,
yanlis almayin sakin,
sonra kirmizi, soyulmus tavuk gibi gezersiniz ; )

Siz sivilcelere karsi ne yapiyorsunuz?

Avène Soothing moisture mask - nem maskesi

Avène Soothing moisture mask - nem maskesi

Daha önceleri Vichy nin nem maskesini kullaniyordum
ondanda cok memnun´dum
ama cilt bakim ürünlerimi artik Avène´den aldigim icin
bu nem maskeyi´de denemek istedim.

Ikisi´de 50 ml,
aralarinda fiyat farki var,
Vichy´nin nem maskesi ~16 Euro
Avène´in nem maskesi  ~20 Euro

Aksamlari yatmadan önce kalin bir sekilde yüzüme uyguluyorum
yatana kadar emiyor cildim cogunu
kalaninida ben masaj yapip yediriyorum
ertesi gün gercekten cok büyük bir degisim oluyor
aynaya baktiginizda sasiriyorsunuz
nekadar düzgün bir cildim varmis diye
yüzünüz cok güzel, cok berrak gözüküyor.

Hatta tuhaf bir etkisi var:
yüzünüzü sabah yikadiktan sonra
bazi yerleri soyuluyor resmen : )
Ama kuruluktan degil
sanki nem maskesi sayesinde icten yeni cilt olusmus´da
üst´deki gereksiz ölü tabakayi atiyor gibi,
altindan cok güzel nemli bir cilt geliyor sadece,
tüm cildiniz degil,
sanki özellikle lekeli yerler öyle oluyor
bende ilk gördügümde inanamistim
anlatamam, denemeniz gerek : )

Ben bir kere bitirdim ve yenisini aldim bile,
cok tavsiye ederim bu ürünü : )
Bence Avène´in nem maskesi:

cildi dinlendiriyor,
kirmiziliklari ve ciltdeki lekeleri gideriyor,
kücük kirisikliklari yok ediyor,
cok güzel nemlendiriyor

daha ne isteyebilirimki bir nem maskesinden! : )


Siz nem maskesi kullaniyormusunuz?

Kullaniyorsaniz hangi marka´dan?

Mehmet Öz'den Ağrı dindirici 5 doğal yöntem

Kronik ağrı kesici ilaçlar enerjinizi mi düşürüyor? İlaç kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, reçeteniz hazır. İşte mutlu, sağlıklı ve ağrısız b...